Tijdelijk vervangingsvoertuig

Je auto staat in panne of moet hersteld worden na een ongeval. Daar gaat je mobiliteit!

Geen nood, de garagist of koetswerkhersteller staat voor je klaar en bied je graag een vervangingsvoertuig aan. Mooi maar…let op voor de adders onder het gras wanneer hij je voorstelt om je nummerplaat op de vervangwagen te hangen. Dan wordt het heel wat minder mooi.

Wat de verzekeringen betreft loopt het nog niet zo’n vaart maar de Politie kan hier niet mee lachen. Uiteindelijk is de inschrijvng van je nummerplaat gekoppeld aan de inschrijving van jouw voertuig en niet aan het voertuig waar je tijdelijk mee rondrijdt. De kans is trouwens heel groot dat je met een voertuig de weg op komt dat niet (meer) ingeschreven is. Je loopt dus een risico!

Zelfs als je een mooie overeenkomst onder je neus geschoven krijgt is het uitkijken. Deze overeenkomst zorgt er niet voor dat daarmee alle problemen uit de weg geruimd zijn. Lees de overeenkomst grondig na en als men het heeft over proces verbalen, vraag dan op welke overtredingen dit gaat: snelheidsovertredingen, door het rode licht rijden, parkeerboetes, rondrijden met een niet of niet correct ingeschreven voertuig, …? en laat deze uitdrukkelijk in de overeenkomst zetten want laat ons eerlijk zijn “alle proces verbalen” is een beetje te ruim, toch zeker als je met je eigen nummerplaat op een vervangwagen rondrijdt omdat de vakman je vertelde dat er geen vuiltje aan de lucht is.

Kortom, aanvaard enkel een vervangingsvoertuig dat beschikt over een eigen nummerplaat, een eigen groene kaart en een eigen inschrijvingsbewijs en kijk na of de nummerplaat die op het voertuig hangt ook op de groene kaart en het inschrijvingsbewijs vermeld is. Op die manier kan je zonder zorgen de weg op en maximaal genieten van je geboden mobiliteit.