Pensioenzorg is zorgen voor een fijne oude dag

Als verzekeringsmakelaar heb ik zelf, helaas en tot mijn spijt, uit persoonlijke ervaringen moeten meemaken wat ouder worden met iemand en de mensen er rond doet.

De generatie van mijn ouders kon niet terugvallen op de verschillende beschermings- en voorzorgproducten die er vandaag bestaan. Nu ze gelukkig wel voorhanden zijn zou het toch wel echt pure schande zijn er niet over te praten, ze niet aan te reiken, ze niet toe te lichten, ze niet aan te bieden.

Dankzij de medische vooruitgang worden de meesten onder ons ouder, blijven we langer gezond. Dit kan je alleen maar toejuichen maar het positieve aan dit verhaal heeft ook een negatieve kant. We werken niet langer dan onze ouders en grootouders. Met andere woorden, onze actieve periode waarin we geld kunnen verdienen en waarmee we vooruitgang kunnen boeken is nu bijna even lang als onze niet actieve periode waarin we geen geld meer kunnen verdienen door te werken en waarmee we dus in nood kunnen komen als de gezondheid het laat afweten en we op verzorging moeten terugvallen.

Nog niet zo heel lang geleden vierden we 25 jaar pensioen van mijn vader die gelukkig nog in goede gezondheid is. Begin dit jaar, 17 jaar na zijn beroerte, werd mijn deels verlamde schoonvader opgenomen in een verzorgingsinstelling. Wat een verschil!

Dankzij zijn goede gezondheid kan mijn vader rondkomen met zijn pensioen. Hij woont nog thuis en heeft behalve een poetshulp, één maal per week, geen hulp van anderen nodig. Mijn schoonvader daarentegen moet al 17 jaar lang steunen op thuisverpleging, op 20 uren dienstenchequeverlening per week, op anders validen taxivervoer als hij toch nog even uit zijn woning de grote wereld tegemoet wil gaan. Wat een verschil!

Het pensioen van mijn vader volstaat om te leven en om zelfs nog een heel klein beetje te sparen, stel je voor. Het pensioen van mijn schoonvader volstond, voor zijn opname in de verzorgingsinstelling, ook nog om te leven. Vandaag ziet het er helemaal anders uit. Mijn schoonmoeder blijft nu eenzaam achter in het te grote huis waar de dagdagelijkse kosten nu moeten herbekeken worden want sinds begin dit jaar is er een dagelijkse kost van € 54,00 voor het verblijf van mijn schoonvader in de verzorgingsinstelling waar hij met de beste zorgen omringt wordt. Sparen is nu helemaal uitgesloten, besparen staat nu op de agenda. Wat een verschil!

Net dat verschil willen wij maken. Daarom willen wij er zijn. Daarom werkten wij het concept van Pensioenzorg uit.