Geen gedoe meer met apothekerskosten

De Medi-Card® vergemakkelijkt uw leven nu ook bij de apotheker U hebt een verzekering bij DKV. In de meeste gevallen is uw waarborg verbonden aan de Medi-Card®. Met dit kaartje op zak, hoeft u geen betaalkaart meer boven te halen bij een opname in het ziekenhuis. Voortaan biedt de Medi-Card® ook het extra voordeel dat u (zowel in groep als individueel) niet langer uw apotheekbriefjes (de zgn. BVAC-attesten) per post moet opsturen, maar ze op een beveiligde manier digitaal door uw apotheker kan laten verzenden naar DKV. Deze service, AssurPharma genaamd, is het resultaat van de samenwerking met de Belgische apothekers. De bedoeling is voortaan de papierstroom te verminderen en onze verzekerden meer gebruiksgemak te kunnen bieden. AG Care sloot zich trouwens ook aan bij deze samenwerking. Toch enkele aandachtspunten:

  • U heeft: – een hospitalisatieverzekering: deze nieuwe service geldt tijdens de voor- en nahospitalisatieperiode en in geval van een zware ziekte; – of een hospitalisatieverzekering gecombineerd met een waarborg ambulante kosten: in dat geval is deze service het hele jaar door geldig; – of enkel een verzekering ambulante kosten: u zal binnenkort van DKV uw Medi-Card® AssurPharma ontvangen. Ook in dit geval is deze service het hele jaar door geldig;
  • De prestatie van de apotheker moet afgeleverd worden op doktersvoorschrift;
  • Indien u uw BVAC-attesten digitaal laat doorsturen, hoeft u ze ons niet langer via de post op te sturen.

Deze service wordt vandaag officieel gelanceerd met een persconferentie. Voor meer info over AssurPharma kan u op www.dkv.be/assurpharma/nl terecht. U vindt er o.a. de apothekers die deelnemen aan dit initiatief. Vanaf vandaag kan u trouwens ook de afrekeningen van DKV digitaal bij u laten toekomen. Inschrijvingen doet u door hier te klikken. Tot slot: Ambulante kosten? Wat zijn dat precies? Heel eenvoudig gesteld zijn dit uw dokters en apotheekkosten. Heel wat klanten hebben louter een polis hospitalisatie. Ambulante kosten, tandzorg en zorgverzekering hebben de meesten dus niet. Indien u een offerte wenst in verband met één van deze drie bijkomende waarborgen contacteer ons gerust en wij mailen u graag de offerte door.