Inschrijving bromfiets

Bezit u een bromfiets aangekocht voor 31 maart 2014? Dan bent u sinds 11 december 2015 verplicht die bromfiets in te schrijven bij het DIV, en hem uit te rusten met de nummerplaat die bij de inschrijving wordt toegekend.

Hebt u uw bromfiets al ingeschreven? Dan hoeft u niets meer te doen.

Hebt u dat nog niet gedaan? Geen nood, u hebt 1 jaar tijd om dit te regelen. Wij raden u trouwens aan nog even te wachten tot er nummerplaten zijn die geschikt zijn voor elektrische fietsen en bromfietsen. Het zou een beetje sneu zijn om met een nummerplaat rond te rijden die voor auto’s bedoeld is, niet?

Wat moet u doen?

 

1 Check of u het gelijkvormigheidsattest hebt.

Hebt u dat niet? Dan hebt u 2 opties:

      ga naar de politie voor een attest van verlies

      ga naar de invoerder/constructeur voor een duplicaat

2 Ga naar een Bpost-kantoor met uw gelijkvormigheidsattest, attest van verlies of duplicaat.

U krijgt een formulier ‘Aanvraag om inschrijving’.

3 Kom met het formulier ‘Aanvraag om inschrijving’ tot bij ons.

Wij schrijven uw bromfiets in bij de DIV en zorgen voor de aanpassing van uw polis en groene kaart. U mag ons dit document ook doormailen. Zorg dat uw rijksregisternummer op dit document ingevuld is want zonder uw rijksregisternummer kunnen wij uw bromfiets niet inschrijven.

Enkele dagen later ontvangt u uw nummerplaat en inschrijvingscertificaat via Bpost. Het certificaat bestaat uit 2 delen: één voor in het voertuig en één dat u thuis moet bewaren.

Let op!

Bovenstaande procedure is de standaardprocedure. Hebt u een bromfiets of lichte vierwieler zonder documenten of goedkeuring, met een oldtimer-plaat of die dateert van voor 1975? Dan moet u mogelijk een aparte procedure volgen. Lees hier welke procedure voor u van toepassing is.

Met dank aan AG Insurance