Mailvirussen

Ons bedrijf werd het SLACHTOFFER van een MAILVIRUS!

De laatste tijd ontvingen wij mails uit NEDERLAND waarbij gevraagd werd een FACTUUR te betalen. Aangezien wij niet met deze bedrijven werkten verwijderden wij deze mails meteen omdat ze VERDACHT waren.

Vandaag echter kregen wij een mail van een bedrijf waar wij af en toe wel mee samen werken. Helaas kwam die mail niet van het bedrijf maar van een bende oplichters en werden wij door hen dus vakkundig op het verkeerde been gezet omdat de mail zogezegd van een “vertrouwd” bedrijf kwam.

Ik was niet allert genoeg en klikt op de LINK in de mail. Een ZIP file werd geopend en het KWAAD was geschied. Onze virusscanner heeft deze valse mail niet als vals kunnen identificeren.

VERNIETIG ZO EEN MAIL METEEN ZONDER TE OPENEN.

De MAILVIRUS is een encryptie mail die ALLE bestanden, zelfs deze op de ONE DRIVE, vergrendeld. Uit een bestand dat we op onze computer vonden (zie foto) is het duidelijk dat de bende uit is op LOSGELD.

GA NIET IN OP HUN VRAAG OM LOSGELD TE BETALEN.

SLUIT DE INTERNETVERBINDING METEEN AF EN SCHAKEL DE COMPUTER METEEN UIT om het verspreiden van het virus zo snel mogelijk af te stoppen.

Ga vervolgens met je computer naar een computertechnicus en leg een verklaring af bij de politie. Vraag een kopie van je verklaring en bezorg deze aan je verzekeringsmakelaar. Als de bende ooit zou gevonden worden maakt u op die manier misschien kans om uw financiële schade vergoed te krijgen.

Onze pakketbeheerder bevestigde ons dat alles wat bij hen opgeslagen is niet aangetast is. Voor u en ons geruststellend nieuws.