Investeer in preventie

Als je een ongeval met de auto hebt dan spreekt men altijd van: je bent in “fout” of je bent in “recht”. Ben je in “recht” dan zal de verzekeraar de schade aan je voertuig en de eventuele verwondingen aan de personen in de auto vergoeden. Ben je in “fout” dan zal je zelf moeten opdraaien voor de vergoedingen van de schade aan je eigen auto en aan je eigen verwondingen als veroorzakende bestuurder van een auto tenzij je natuurlijk een omniumpolis en/of een polis lichamelijke ongevallen in het verkeer afgesloten zou hebben.

Een verzekeringsmaatschappij vergoedt met andere woorden enkel de gevolgschade, nooit de oorzaak van een schadeDit principe geldt niet alleen voor autoverzekeringen maar voor alle schadeverzekeringen dus onder ander ook voor familiale en brand.

Schade vermijden is natuurlijk altijd het beste want, laat ons eerlijk zijn, er komt toch wel heel wat achternageloop bij kijken, niet?

Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen” willen wij hierbij dan ook een lans breken voor preventie in huis en meer bepaald op het vlak van de waterhuishouding. Niets is zo vervelender dan soms jaren teveel water te verbruiken omdat er waterverlies is of om met stinkende afvoeren te zitten omdat deze verstopt zijn of bruin water uit de kraan te zien lopen omdat de aanvoerleidingen geroest zijn. Dit zijn tekenen aan de wand dat er ondergronds, of achter de muren, een probleem schuil gaat wat leidt tot verhuis van meubelen, schimmel, openbreken van muren en vloeren, uitbreken van bad, douche, … en ga zo maar door.

Wacht dus niet tot het parket omhoog komt of begint te krullen, wacht dus niet tot de schimmel op je kledij staat maar laat je waterleidingen eens grondig inspecteren. Uiteindelijk zal de verzekeraar bij waterschade enkel de gevolgschade vergoeden dus herbehangen, herschilderen, nieuwe tegels waar men een gat in de vloer of de muur moest maken maar in geen geval nieuwe leidingen in je woning.

Je hebt er dus alle belang bij om je leidingen even na te kijken zodra je woning ouder is dan 15 jaar.

Wij raden je hiervoor graag E-Pipe aan. Zonder breekwerk inspecteren zij de leidingen en als zij corrosie, verzakkingen, barsten en scheuren vaststellen dan kunnen zij je leidingen, opnieuw zonder breekwer, met een kunststofcoating langs de binnenzijde van je leidingen vernieuwen of versterken. Voor aanvoerleidingen geven zij hierop een garantie van 15 jaar, voor afvoerleidingen is de garantie 10 jaar. Als dat geen geruststellend gevoel is!